Hranie hier na konzolách


Hráva sa aj vaše dieťa hry? Môžu to byť rôzne loptové hry, ktoré sa hrajú v exteriéri na detskom ihrisku alebo nejakom vhodnom placi či dokonca na tráve, alebo aj hry, ktoré sa hrá vaše dieťa na počítači. Existujú však aj herné konzoly, ktoré sú pripojené k počítaču alebo aj k televízoru. Rôzne ovládače na hranie deti milujú. Viete si svoje deti ustrážiť, aby práve pri hernej konzole nestrávili celé svoje detstvo? Pre niektorých rodičov je to veľmi vhodné, ak si potrebujú od svojich detí trošku oddýchnuť. Dovolia svojim deťom sa hrať práve takéto hry.

 

herný ovládač

 

Avšak prílišné pozeranie do obrazovky ich môže tak nalákať, že bude problém zobrať im z ruky herný ovládač. Ja svojmu dieťaťu neplánujem zakúpiť hernú konzolu práve z tohto dôvodu. Už by som ho od toho nedostala preč. Práve tým, že takú hernú konzolu nevlastní, ani ho nenapadne, že by si zahral nejakú hru. Hranie hier na herných konzolách alebo na počítači je veľmi návykové. Deti veľakrát sú celé poobedia na tom zavesené a nevenujú sa iným vhodnejším činnostiam. Mali by viac času tráviť s rodičmi alebo sa hrať vonku na detskom ihrisku.

 

hranie hier

 

Tam by si aj našli nových kamarátov, čo je určite vhodnejším riešením pre deti. Mnohé deti sú na hraní rôznych hier veľmi závislými. Pozeranie neustále do monitora alebo do obrazovky televízora nie je vhodné ani na ich oči. Ničia si tým zrak, čo ako rodičia, pocítite oveľa neskôr. Už ste skúšali svojmu dieťaťu pekne vysvetliť, že by malo vypnúť počítač alebo odložiť herný ovládač nabok a venovať sa niečomu inému? Je to dosť veľkým problémom. Deti sa častokrát obrátia chrbtom k svojim rodičom, keďže tí im stále niečo zakazujú. Chcete im dobre, no oni si myslia úplný opak. V mnohých rodinách to tak jednoducho funguje. Venujte sa svojim deťom omnoho viac ako doteraz a uvidíte to, ako vás budú milovať a budú chcieť byť stále s vami.